بهگزارش میراثآریا، حمید عباسزاده بیان کرد: طی چند سال گذشته، متناسب با تخصیصهای اعتباری، قسمتی از عملیات تکمیل سیم کشی، ساماندهی برق و عملیات نورپردازی به صورت مرحله به مرحله در بنای بوذرجمهر قاینی انجام شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات ادامه داد: امسال نیز نورپردازی و اصلاح نواقص فضای پیرامونی بقعه، درخت ۸۰۰ ساله بنه و قسمت آبانبار که ریشههای درخت کهنسال از آن سیراب میشود و نورپردازی فضای موسوم به صوفه صفا انجام شد.
او در مورد برنامههای آتی در اصلاح سیستم برقرسانی و نورپردازی این بنا گفت: نورپردازی پلههای ورودی، حجرههای سهگانه بالای پلهها، معبر سنگفرش دسترسی به بنا و محوطه اطراف در برنامههای آینده رسیدگی به وضعیت نور و برق قرار دارد.
عباسزاده ادامه داد: بنا و بقعه بوذرجمهر از جمله بناهای شاخص شهرستان قاینات است که قدمت آن به قرن شش و هفت هجریقمری برمیگردد و به فرم چلیپایی و با معماری زیبایی ساخته شده است. بقعه دارای چهار ایوان است که گنبد برخلاف ایوانها استوار شده است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قاینات تصریح کرد: معمار در تزئین داخلی بنا از گچ استفاده کرده و نوع کاربندی پیشانی ایوانها به صورت طاقنمای جناغی است که همین نوع طاق را در جرز اصلی تداعی میکند. تزئینات گچکاری زیر گنبد یکی از زیباترین بخشهای آن است و لچکیهای ۴ به ۸ آن دارای مقرنسها و گچبریهای خفیف و هنرمندانه است.
انتهای پیام/
نظر شما